Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a veszprémi MCC soron következő előadására, ahol Dr. Mark Krikorian (a washingtoni Migrációs Tanulmányok Központjának igazgatója) és Dr. Marsai Viktor (az MCC Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója) folytat kerekasztal-beszélgetést az Atlanti-óceán által szétválasztott, de témában, perspektívákban, megoldásokban mégis összekovácsoló migrációs válságról.

Az elmúlt években mind Európában, mind az Egyesült Államokban napirendre került a tömeges bevándorlás kérdése. Ugyanakkor az is látszik, hogy a jelenség kapcsán meglehetősen eltérőek az egyes politikai és akadémiai szereplők percepciói, így a megoldási elképzelések is: míg egyesek alapvetően pozitívan tekintenek a modernkori népvándorlásra, mások aggodalommal szemlélik azt, és felhívják a figyelmet a kockázatokra. A kerekasztal-beszélgetés során a két szakértővel körüljárjuk a jelenség gyökereit, mozgatórugóit, és bemutatjuk, miként alakul a migrációs válság az Atlanti-óceán két partján.

Előadók:
  • Dr. Mark Krikorian, Center for Immigration Studies – CIS (Migrációs Tanulmányok Központja, Washington) – igazgató
  • Dr. Marsai Viktor, Migrációkutató Intézet – kutatási Igazgató

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/mcc-veszprem-migracios-valsag…

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!