A Hámász palesztin terrorszervezet 2023. október 7-i véres támadása és az ennek kapcsán kirobbant háború világméretű következményei ismét rávilágítottak a migrációval összefüggő problémákra. Szakértők az integrációs törekvések kudarcára figyelmeztetnek Európában és az Egyesült Államokban egyaránt. Nyugat-Európa nagyvárosaiban több ezres tömegek tüntettek antiszemita rigmusokat skandálva, míg az amerikai egyetemi kampuszokon külföldi hallgatók zaklatták és sértegették zsidó társaikat. Ezek a palesztinbarát/izraelellenes megnyilvánulások sok esetben a bevándorlók származási országaihoz köthető kulturális transzferekkel magyarázhatók.

 

A kerekasztal-beszélgetés a harmadik világbeli országokból érkező bevándorlás kulturális következményeit járja körül. Arra próbálunk választ keresni, hogy mit tehetnek a nyugati társadalmak annak érdekében, hogy jobban integrálják azokat a bevándorlókat, akik teljesen más kulturális háttérből érkeznek? Milyen főbb kihívások merülnek fel? Ezekre a kérdésekre válaszol Dr. Nayla Rush, a washingtoni Center for Immigration Studies vezető kutatója és Dr. Veres Kristóf György, a Danube Institute vezető kutatója.

Helyszín: MCC Budapest, 1113, Tas vezér utca 3-7. Hunyadi Mátyás I. terem

Időpont: 2023.12.13. 17:00

Előadóink:
  • Dr. Nayla Rush – a washingtoni Center for Immigration Studies vezető kutatója
  • Dr. Veres Kristóf – a Danube Institute vezető kutatója
  • Moderátor: Dr. Marsai Viktor – a Migrációkutató Intézet igazgatója
Az előadás angol nyelvű. Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött: https://feliratkozas.mcc.hu/…/migration-and-cultural…

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!