Közép-Ázsia köztársaságairól, hétköznapi nevükön „a sztánokról” Magyarországon is egyre gyakrabban hallani. Az elmúlt években a Türk Államok Szervezete, az asztanai világkiállítás, az afganisztáni evakuáció, a karakalpak felkelés vagy éppen a kipcsakok kapcsán is olvashattunk róluk a hazai médiában. Ritkán találkozni azonban kutatókkal, akik, ha csak rövid ideig is, közelről láthatták, hogyan élnek az emberek ezekben az egyre inkább felértékelődő és nagyhatalmak – Kína, Oroszország, Irán – szorításában élő országokban. A népességrobbanás, az államközi konfliktusok, a vízpazarlás és az éghajlatváltozás hatásai komoly migrációs válságot eredményezhetnek a régióban, amely súlyos terhet jelentene Európa számára is. 2022 augusztusában az MKI munkatársai Közép-Ázsiába látogattak. Kutatóútjuk során szerzett tapasztalataikat kerekasztal-beszélgetés keretében osztják meg a hallgatósággal.

Vendégeink:

  • Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője
  • Kovács Blanka, junior kutató
  • Gönczi Róbert, junior elemző

Az eseményen történő részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött. Túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe!

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Elérhetőség: zalaegerszeg@mcc.hu

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/…/ismeretlen-ismerosoknel…